Tjänster

Niklas Mårtensson - Takläggare Karlstad

Omläggning av tak

Är du i behov av att lägga om ditt låglutande tak? Isåfall har Mårtenssons tak kunskapen att fixa det.

Du tar kontakt med Mårtenssons tak och vi kommer på ett kostnadsfritt besök och ser vad som är den lämpligaste åtgärden för din fastighet. Därefter får du en kostnadsfri offert på ditt tak. Godkänner ni offerten så kommer vi överens om startdag för arbetet på ditt tak. Vi lämnar alltid 15 års garanti, som ni kan läsa om lite längre ner på sidan.

Nyproduktion av tak

Vi erbjuder även tjänster vid nyproduktion av tak, som t.ex. isolering, papptak, duktak, membran och inbyggda tätskikt.

Niklas Mårtensson - Takläggare Karlstad

Reparation och besiktning

Vi reparerar tak till alla fastighetsägare, så som privata hus, industrier eller kommunala fastigheter. Att låta oss reparera ditt tak gör att du kan känna dig trygg med att du har rätt kunskap på rätt plats samt att utförda arbeten gör att dina värden tryggas.

Är du som kund intresserad av ett löpande serviceavtal? Vi kommer till er och gör ett serviceprotokoll där vi mäter upp och gör en bedömning av statusen på ditt tak. Du får sedan reda på statusen för just ditt tak, samt en uppskattning av den förväntade livslängden.

Vi reparerar tak för alla fastighetsägare, privatpersoner, industrier, bostadsbolag, m.fl.

Serviceavtal och städning

Som fastighetsägare har du ansvar för taket. Dels att förhindra läckage och för att säkerställa arbetsmiljön på taket vid snöröjning och underhållsarbeten. Vi gör gärna en kostnadsfri besiktning av taket och föreslår åtgärder för ditt tak, som även kan röra taksäkerheten på taket. Vi kan också svara för det löpande underhållet av taket, så som att rensa vattengångar och brunnar, samt att åtgärda eventuella skador.

Niklas Mårtensson - Takläggare Karlstad

Papp

Mineral Helasta tätskiktsmattor är avsedda för krävande taktäckning och membranisolering. Mineral Helasta passar för plana- och låglutande tak. Tätskiktsmattorna är baserade på destillerad bitumen med hög inblandning av SBS-gummi. Detta ger massan i tätskiktsmattorna en elasticitet på 300% och en böjbarhet i kyla på -25°C samtidigt som den tål temperaturer över +100°C.

Denna exklusiva sammansättning ger en fantastisk skarvyta som är 2-3 gånger högre än traditionellt oxiderade eller modifierade bitumenprodukter. Mineral Helasta tätskiktsmatta är armerade med en kraftig, rötsäker s.k. ”Non-woven Spunbound Polyester”, motståndskraftig mot värme och åldrande.

Mineral Helasta P4 väger 5500 g/m² och har en stomme av polyester och en tjocklek som är 4 mm. Ytan är skifferbelagd vilket reflekterar solljuset och ger skydd mot UV-strålning. Skifferbeläggningen som är inpressad under värme ger även mattan en halkfri yta. Rullarna levereras som standard med en 12 cm bred skifferfri överlappsyta för maximal skarvsäkerhet.

Texten är hämtad från Takcentrum.

Niklas Mårtensson - Takläggare Karlstad

Vinterpapp

Mineral Helasta finns även i en vintervariant. Mineral Helasta Vinter är en specialkomponerad tätskiktsmatta för extremt kalla och kärva förhållanden. När graderna kryper neråt på termometern har Mineral Helasta Vinter ypperliga egenskaper som gör det smidigt att arbeta på taket trots kylan. Mattan lägger sig slät utan vågor och veck utan att tillsätta extra värme.

Denna variant av Mineral Helasta säljs under vintertid till de mest nordliga regionerna i Skandinavien då inget annat tätskikt kan prestera.

 • Unik köldflexibilitet.
 • Belagd med skiffer som ger både UV skydd och en halkfri yta.
 • Lätt att arbeta med.
 • Flexibel och slitstark.
 • Stabil under temperaturförändringar.
 • Fantastisk böjbarhet och mjukhet i kyla vid – 25°C.
 • Finns i vintervariant samt olika kulörer; svart, grå, röd, grön, vit, Black Diamond.
 • Mineral Helasta är listad hos Svanen.

Texten är hämtad från Takcentrum.

Mer detaljerad information om den papp vi använder oss av finner ni här.

Niklas Mårtensson - Takläggare Karlstad

Garanti

T-Garantier är vårt nya koncept där vi har samlat alla våra tak och tätskiktsgarantier i samma paket. T-Garantier garanterar helt utan extra kostnad ersättning av nödvändigt ersättningsmaterial, arbetskostnad samt eventuella följdskador för reparation och utbyte under en period av 10 år från slutbesiktningsdagen. Ytterligare 5 års materialgaranti (totalt 15 år) gäller om fastighetsägaren begär en takinspektion under garantitidens tionde år.

Texten är hämtad från Takcentrum.

När gäller tätskiktsgarantin?

Vi utfärdar endast garantibevis för taktäckningar som är gjorda med våra tätskikt samt att tätskiktsarbetet och materialappliceringen uppfyller samtliga krav som redovisas i vår garantipolicy, Hus AMA och våra leverantörers läggningsanvisningar.

För att garantin ska gälla förutsätter vi att tätskikten kommer från Takcentrum som leverantör samt att våra riktlinjer, våra leverantörers läggningsanvisningar och Hus AMA, i nämnd ordning, följs vid projektering, byggande och takläggning.

Förutom de villkor som nämndes ovan så gäller garantin under förutsättning att:

 • Tätskiktet är levererat av Takcentrum Sverige AB
 • Taktäckningen utförs av Takcentrums certifierade T-Team entreprenör
 • Taktäckningen utförts enligt Takcentrums riktlinjer
 • Taktäckningen utförts enligt anvisningar från leverantören/tillverkaren
 • Taktäckningen utförs i enlighet med gällande normer från Hus AMA och RA, alltid senaste utgåvan
 • Alla relevanta fakturor till fullo är betalda

Garantin börjar gälla direkt efter slutbesiktning.

Texten är hämtad från Takcentrum.

Om du är nyfiken på ytterliggare detaljer som rör garantin så kan du klicka här.